estudios-de-arquitectura-the-lotus-bistro

THE LOTUS BISTRO|RESTAURANT VIETNAMITA

THE LOTUS BISTRO plantejava el repte de transformar una històrica merceria per adaptar-la a l’activitat de restauració. La situació del local, cantoner entre carrer i plaça, ens va portar a buscar un fort diàleg entre interior i exterior, destaquen així les grans obertures que aquest ofereix, tant al carrer com a la plaça, convidant així a gaudir del local i el seu menjar.

Una de les premisses de la propietat era la necessitat de rehabilitar l’espai a molt baix cost, es va apostar per materials senzills i austers, que treballats de forma adequada van aportar el que el projecte necessitava.

La reforma gira entorn a tres elements la ceràmica, la fusta de pi i els panells OSB. La ceràmica present en gran part de la cultura vietnamita i altament lligada a la seva gastronomia. En la il·luminació s’utilitzen autèntics barrets vietnamites aportats per la propietat reforçant el nexe amb la cultura vietnamita. La fusta de pi ens ofereix la calidesa i la mal·leabilitat necessària per transformar l’espai i dotar-lo del confort òptim.

El sostre es va pensar com un element permeable suspès per fils, recordant als fils de l’antiga merceria, l’ OBS penjat a portell vestint parcialment el sostre del local dona continuïtat entre els espais, actuant a tall de filtre entre l’ espai definit i el sostre original, deixant entreveure aquest últim i ens atorga un confort acústic idoni per a l’ activitat a desenvolupar.

El local es divideix en dues parts; la barra al costat d’unes poques taules, actua a tall de vestíbul, resulta un espai més dinàmic i de transició. Mitjançant un arc, original del local, s’ accedeix a la sala, un banc perimetral continu de fusta ens ofereix un espai mutable, sense límits ni distribució establerta, podent organitzar les taules en funció de la necessitat de cada servei. Es va treballar la secció del mateix per tal de dotar-lo de comoditats extres, aquest se separa de la paret i permet l’ emmagatzematge en la part posterior i en la inferior.

Autor Gallego Arquitectura | Arquitecte Xavier Gallego | Situació Reus | Promotor Privat | Col·laboradors Armand Pons, Aleix Llorenç, Sònia Gonzalez, Sergi Pinyol, Michele Terlizzi, Marc Roca | Any 2022 | Superfície 210 m2 | Fotografia OGomez Studio