estudios-de-arquitectura-cafeteria

LA RAVAL SANTANNA

El projecte es troba a la ciutat de Reus en un carrer molt concorregut per ser un dels eixos comercials de la ciutat, la Raval Santa Anna. És un local situat en cantonada que articula l’accés a una escola molt pròxima amb tomb de ravals de reus. 

Antigament havia sigut una cafeteria molt coneguda dels cafès Brasília, sent un referent en la zona, un punt de trobada i d’aturada en direcció a l’escola i el barri comercial del centre històric.

L’actual propietari vol recuperar aquesta idea i tornar a situar l’aroma del cafè en aquest eix comercial.

El Bar Cafeteria la Raval Santanna, pretén ser un reclam agradable per l’usuari, s’utilitza un material càlid aparentment secundari i fugint de la fusta massissa, la fusta OSB en el primer pla vol marcar el caràcter d’aquest projecte. La idea neix d’entendre l’espai de forma molt simple, dues franges que siguin capaces d’ordenar tot l’espai de l’interior.

La façana té la intenció de voler portar la cafeteria a l’exterior, al carrer. Per tal de fer visible aquest espai interior al vianant, elevant a la categoria de noble un material reciclat i normalment utilitzat com a material de segona classe.

La barra i el banc, en tot moment mantenen un diàleg, les dues peces tracten els mateixos materials amb usos completament diferents.

En els dos casos, l’espai entre lames de fusta, ens marca una pauta, demana acotar l’espai de cada persona.

El material utilitzat és un panell OSB3, un producte derivat de la fusta de concepció tècnica avançada, elaborat amb encenalls de fusta, les quals s’uneixen mitjançant cola sintètica. Posteriorment els encenalls són premsats, sotmetent-los a pressions i a temperatures determinades, disposades en capes molt ben diferenciades i orientades.

Autor Gallego Arquitectura     |     Arquitecte Xavier Gallego     |     Situació Reus     |     Promotor Privat     |     Instal·lacions Josep M. Delmuns     |     Col·laboradors Albert Ferré     |     Constructor Gir Reformes     |      Any 2017-2018     |      Superfície 62 m2