RESIDÈNCIA PER A GENT GRAN|CONCURS

A l’Hospitale de l’infant s’implanta en el solar un edifici amb una volumetria regular d’ordre rigorós, però flexible, que beneficia la seva execució i és a la vegada amable amb l’entorn construït i no construït.

La seva geometria rectangular i les tres plantes d’altura li permet integrar-se en l’entorn urbà immediat, compost d’edificacions aïllades d’alçades similars i mateixa orientació ( a 45º graus respecte el carrer de Ramon Berenguer IV).

L’arquitectura proposada respon a les necessitats del lloc, a la dels usuaris als que va destinat i a la vegada dona flexibilitat cap a les futures necessitats que puguin sorgir. La seva posició consolida la relació amb el vianant, generant un accés amable. La façana principal convida a les persones a entrar-hi mitjançant una pèrgola que acota l’edifici a escala humana i assenyala l’entrada de forma sinuosa a les persones que circulen des de l’eix de l’interior de l’illa.

Autor Gallego Arquitectura / Josep Ferrando Architecture | Arquitecte Xavier Gallego / Josep Ferrando i David Recio / Stefan (studio kmh) | Situació Vandellòs i Hospitalet de l’Infant | Promotor Ajuntament de l’Hospitalet de l’Infant | Any 2020 | Superfície 1.400 m2